JK Reference Mono AMP

 

Algemeen
De JK acousties Reference Mono Amp is een eindversterker met een uitgangsvermogen van  110 Watt (8 oHm, 1Khz). De voeding bestaat uit een 300 Watt R-Core transformator met in totaal 10 speciaal geselecteerde elco’s van elk 3300uF. Door de grote capaciteit van de elco’s is de versterker uitstekend in staat om grote stromen in korte tijd aan de luidspreker te leveren, waardoor de lage tonen onder controle blijven en een open geluidsbeeld wordt gecreëerd. De Reference Mono AMP heeft een groot dynamisch bereik wat resultaat in een natuurlijke weergave

VORMGEVING
Op de voorzijde van de versteker bevindt zich één power LED met daaronder de aan/uit schakelaar. De groen kleurige meters geven het uitgangs vermogen aan. Op de achterzijde bevindt zich de zekeringhouder en de aansluitingen voor de signaalingang en de luidsprekeruitgang. De twee zijkanten zijn de koellichamen waar de versterkers op gemonteerd zijn. Dimensie zijn exact hetzelfde als de andere producten in de Reference lijn.

Techniek
Het totale versterker ontwerp is DC-geregeld. Dit houdt in, dat er geen condensatoren in de signaalweg voorkomen. Een optimale signaaloverdracht wordt hiermee bereikt. Een zeer belangrijk onderdeel van de versterker is de voeding. Deze moet in staat zijn de versterker van voldoende stroom te voorzien. De voeding is opgebouwd met tien, door JK acoustics geselecteerde, audiocondensatoren met een zeer grote capaciteit. Er wordt een groot dynamisch vermogen gerealiseerd waardoor de laagweergave en daarmee het totale klankbeeld steeds onder controle blijft.

Specificaties JK acoustics Reference Stereo Amp
Uitgangsvermogen aan 8 Ohm 110 W / 8 Ohm, 1 kHz
Piekvermogen meer dan 200 W (2 Ohm, 10 msec)
Totale Harmonische Vervorming 0,003 % bij 74W / 8 Ohm, 1 kHz
Ingangsgevoeligheid 1,0V
Dempingsfactor meer dan 500
Totale versterking 30dB
Signaal/ruisverhouding beter dan 120 dB
Vermogensbandbreedte DC – 100 kHz (-2,5 dB)
R-Core transformator 200 VA
Capaciteit voedingselco’s 33.000 uF
Opgenomen vermogen minimaal 25 W
Afmetingen (b x h x d) 300 x 110 x 300 mm

001-JK Acoustics Reference mono amp - verlopende achtergrond