JK Reference III

 

Algemeen
Na jarenlang te hebben genoten van de JK Reference I+II, hebben we nu de JK Reference III luidspreker. De basis pricipe van de JK Reference I+II luidspreker is ook verwerkt in de Reference III

Ontwerp

De Reference III is een tweewegsysteem waarbij een derde luidspreker voor het sublaag zorgt. Deze luidspreker is onder in de kast geplaatst. De tweeter heeft een Berillium membraam, wat voor een unieke detaillering zorgt, maar ook met een bepaalde rust zodat het hoog niet overheersend en/of hard wordt. De voet is gemaakt van 5mm dik alluminium welke zwart geanodiseerd wordt. Aan de voet zitten vier dampers gemonteerd van ViaBlue.

Het filter van het midden-hoog, heeft een scheidingsfrequentie van 3000Hz/18dB per octaaf. Belangrijk is dat het laag niet uit het middengebied gefilterd wordt.
Dit is gedaan om faseproblemen te voorkomen. Het sublaag wordt gefilterd op 125Hz/6dB per octaaf. Door middel van een afgestemde poort wordt het sublaag optimaal afgestemd.

Het scheidingsfilter van de Reference III is opgebouwd uit hoogwaardige componenten zoals TriTerm spoelen en Mcap condensatoren.

DQua kleur kan ervoor gekozen worden om  de gehele kast in 1 kleur te laten spuiten of de voor en bovenkant (de baffle) in een andere kleur te laten spuiten. er kan ook gekozen worden om de voor en ovenkant in massief hout te laten maken en deze in een gewenste kleur te laten beitsen.

Klank

Diep laag, die ook op zacht niveau waarneembaar is. De luidspreker heeft ook een Mooie ruimtelijke weergaven, waardoor de plaatsing van stemmen en instrumenten uitmuntend is.  tevens is de detaillering erg hoog zonder dat de luispreker hard van klank wordt of onaangenaam en te analytisch.

 

Test: http://www.jkacoustics.com/home/wp-content/uploads/ME-04-2022-REF3-PrestigeAmp.pdf

Specificaties JK acoustics Reference III luidspreker
Frequentiekarakteristiek 35Hz – 35kHz
Systeem – Gesloten behuizing voor laag-mid/hoog
– Symmetrische belasting voor extra laag
Akoestisch demping Speciaal viledon dempingsmateriaal en bitumen
Luidsprekers Drie; hoog, mid-laag, sublaag
Scheidingsfilter 125Hz (6dB) ; 3.000Hz (18dB)
Impedantie 7 Ohm
Rendement 88 dB effectieve geluidsdruk op 1 m afstand
Vervorming < 1,0% bij een geluidsdruk van 90 dB
Geschikt versterkervermogen Vanaf 35 Watt
Aansluitingen 1 x Hoog, mid-laag
1 x Sublaag
Afmetingen (h x b x d) 1070 x 285 x 530 mm
Gewicht 40 kg