JK JK Ultimate³ DAC

 

Algemeen
De JK acoustics ULTIMATE3 DA-CONVERTER is een compromisloze DA converter met 3 coaxiale , 2 optische,  USB, AUES-EBU en USB ingang,

Vormgeving
Aan de voorzijde van het apparaat bevinden zich de keuzeschakelaar voor de digitale ingangen. Door middel van een display wordt informatie verstrekt over de sample frequentie. De achterzijde is voorzien van zwaar vergulde cinch aansluitingen voor de analoge uitgang en de coaxiale digitale ingangen. De optische ingangen zijn uitgevoerd met Toshlink connectoren.

Techniek
De eigenlijke DA converter bestaat uit twee 32 bits DA converters. Deze reconstrueren het originele signaal zeer nauwkeurig. Van elke converter worden de 2 Most Significant Bits (MSB) optimaal ingesteld, zodat nuldoorgangsvervorming wordt geëlimineerd en ook de kleinste audio-signalen zuiver worden weergegeven. De DA converters worden van hun informatie voorzien door een digitaal filter met 8-voudige oversampling. Het DAC gedeelte is modulair omgebouwd zodat uitbreidingen, updates in de toekomst mogelijk zijn.

De stroom-spanning omzetters en de analoge uitgangsfilters zijn geheel discreet opgebouwd. Transiënt Intermodulatie Vervorming (TIM) kan met discrete schakelingen op een effectieve wijze worden geminimaliseerd. Uitgangscondensatoren worden vermeden dankzij de toepassing van een DC-regeling, die de offsetspanning op de uitgang op 0 Volt DC houdt. Op deze manier wordt het geluidssignaal niet aangetast door de nadelige invloeden van koppelcondensatoren.
De voedingsspanningen voor de analoge elektronica worden geleverd door parallelstabilisatoren die voor elk deel van de schakeling apart zijn opgebouwd en gebufferd. Deze buffering bestaat uit speciale, door JK acoustics, geselecteerde audio condensatoren met een grote capaciteit en lage inwendige weerstand. Op deze manier wordt een zeer lage impedantie van de voeding gerealiseerd, waardoor deze zich als een bijna ideale spanningsbron gedraagt.
Voor het analoge en digitale deel worden gescheiden R-core transformatoren gebruikt die elk voorzien zijn van een magnetische afscherming om beïnvloeding van het audio signaal door magnetische inductie te voorkomen.

Klank:

Groot ruimtelijk klankbeeld met goede positionering. Gedetailleerd zonder dat het scherp wordt!

Specificaties JK acoustics Ultimate3 DA-converter
Aantal digitale ingangen 8, 2x optisch 3x coaxiaal, AES-EBU, IIS, USB
Aantal analoge uitgangen 1,  (DC geregeld)
Sample frequenties 32, 44.1, 48, 96, 192, 352.8, 382Khz
Digitaal formaat S/PDIF, USB, DSD(64,128,256,512), IIS
Receiver Cirrus Logic WM8805
DA-converter Burr Brown PCM1795 (2x)
Resolutie 24 – 32 bit (USB)
Frequentiebereik 2 Hz – 20 kHz (± 0.4 dB)
Kanaalscheiding beter dan 98 dB
Dynamisch bereik beter dan 98 dB
Uitgangsspanning 2,3 V-eff
Uitgangsimpedantie 47 Ohm
Totale Harmonische Vervorming 0,003 % bij 2,3 V-eff (1 kHz)
Capaciteit voedingselco’s 7.074 uF
Opgenomen vermogen 13 W
Afmetingen (b x d x h) 440 x 400 x 100mm
Gewicht 10 kg