JK Optima 7

 

Na vele jaren het zelfde design te hebben aangehouden is er nu een nieuwe, verbeterde versie van de Optima 6 uit; de Opima 7. Deze is opgebouwd uit drie units; een hoog -, midlaag – en een sublaag unit. De luidsprekers van alle drie de units zijn van aluminium, om chassis resonanties optimaal te dempen.

De Optima 7 is een tweewegsysteem waarbij een derde luidspreker voor het sublaag zorgt. Deze luidspreker is onder in de kast geplaatst.

Het filter van het midden-hoog, heeft een scheidingsfrequentie van 3300Hz/18dB per octaaf. Belangrijk is dat het laag niet uit het middengebied gefilterd wordt.
Dit is gedaan om faseproblemen te voorkomen. Het sublaag wordt gefilterd op 125Hz/6dB per octaaf. Door middel van een afgestemde poort wordt het sublaag optimaal afgestemd.
Het scheidingsfilter van de Optima 7 is opgebouwd uit hoogwaardige componenten. Het geluid van de Optima 7 kenmerkt zich allereerst door een ver doorlopend laag, zonder dat het laag de overhand neemt. Het midden en hoog klinkt open en gebalanceerd.

Specificaties JK acoustics Optima 7 luidspreker
Frequentiekarakteristiek 40Hz – 25kHz
Systeem – Gesloten behuizing voor laag-mid/hoog
– Symmetrische belasting voor extra laag
Akoestischedemping Speciaal viledon dempingsmateriaal en bitumen
Luidsprekers Drie; hoog, mid-laag, sublaag
Scheidingsfilter 125Hz (6dB) ; 3.300Hz (18dB)
Impedantie 7 Ohm
Rendement 87 dB effectieve geluidsdruk op 1 m afstand
Vervorming < 1,0% bij een geluidsdruk van 90 dB
Geschikt versterkervermogen Vanaf 25 Watt
Aansluitingen 1 x Hoog, mid-laag
1 x Sublaag
Afmetingen (h x b x d) 980 x 265 x 305 mm
Gewicht 29 kg