JK Optimax II

 

Algemeen
Optimax II is de opvolger van de succesvolle Optima II.  Het doel van deze luidspreker is om het totale geluidsbeeld nog meer te optimaliseren t.o.v. zijn voorganger. Zowel de kast, de units als het filter zijn ten opzichte van de Optima II verder ontwikkeld. Leverbaar in de kleuren zwart, wit, blank (essen fineer) en mahonie (essen fineer)

Behuizing
De kast is gemaakt van 20,0 mm MDF met essenhout-fineer. De woofer is schuin geplaatst ten opzichte van de kast. Dit resulteert in een beter en dieper laag. De binnenkant is geheel afgewerkt met bitumen om kastkleuring tot een minimum te beperken.

Techniek
De filtertechniek is onveranderd. Er worden zowel voor hoog als laag 3e orde (18 dB / octaaf) filters toegepast. De luidsprekerbezetting bestaat uit een 15 cm woofer met metalen chassis. De 26 mm tweeter met ferrofluid-gekoelde spoel en ferriet kern, zorgt voor een mooie, duidelijke, heldere weergave.

Weergave
Het geluidsbeeld van de Optimax II is zeer open. Dit resulteert in een stereo weergave waarbij u niet hoort waar de luidspreker staat.

Specificaties JK acoustics Optimax II luidspreker
Frequentiekarakteristiek 50Hz – 27 kHz
Systeem Open luidspreker met kritisch gedempte poort
Akoestische demping Speciaal viledon dempingsmateriaal en bitumen
Luidsprekers Twee, in schuine lijn boven elkaar geplaatst
Scheidingsfilter Helling 18 dB/oct bij 3.300 Hz
Impedantie 8 Ohm
Rendement 87,7 dB geluidsdruk op 1 m afstand
Vervorming <1,2% bij eff. geluidsdruk van 90dB
Geschikt versterkervermogen vanaf 15W
Afmetingen (h x b x d) 320 x 240 x 260 mm
Aansluitingen Geschikt voor 10 mm2 kabel en banaanpluggen
Gewicht 9Kg