JK Reference Pre Amp

 

Algemeen
De Reference Pre-Amplifier is een hoogwaardige audio voorversterker. Deze voorversterker heeft 2 directe ingangen CD en Phono, 4 line ingangen en een rec en line uitgang.

Vormgeving
De behuizing is geheel vervaardigd uit geslepen en geanodiseerd aluminium. Alleen de bovenplaat is van kunststof voor een moderne uitstraling. Aan de voorzijde van de Reference Pre bevinden zich de de input keuzeschakelaars, hoogwaardige volume potentiometer en de netschakelaar. De achterzijde is voorzien van een netschakelaar en zwaar vergulde cinch connectoren voor de in- en uitgangen.

Techniek
De ingangssignalen passeren luchtdichte relais die bij de ingangen zijn geplaatst. Hierdoor wordt de signaalweg kort gehouden en daarmee voorkomen dat er storing op het audiosignaal terecht komt.
De lijnversterker is discreet opgebouwd. De voorversterker kan ook aangesloten worden op de JK accupack, zodat de complete voorversterker door accu’s gevoed kan worden. Deze schakeling is zo ontworpen dat als de accu’s een te lage spanning hebben de voorversterker weer geheel automatisch naar zijn eigen voeding wordt geschakeld. De volumeregeling geschiedt met een Noble potentiometer, die bekend staat om zijn uitstekende klankeigenschappen en een perfecte gelijkloop.
Voor de voeding wordt gebruik gemaakt van een speciale R-Core trafo met gescheiden wikkelingen ideaal voor de audio. De voedingsspanning voor het audiodeel wordt discreet gestabiliseerd door middel van parallel stabilisatie. De voorversterker is te bedienen met een afstandsbediening.

Specificaties JK acoustics Refernce Pre-Amplifier
Aantal directe line ingangen 2 (CD en Phono)
Aantal line ingangen 4
Aantal uitgangen 2 (1 x rec + 1 x lineout) (DC geregeld)
Ingangsgevoeligheid 350 mV voor 2 V uitgangsspanning
Signaalruisverhouding beter dan 100 dB
Bandbreedte 1 Hz – 100 kHz (-3 dB)
Kanaalscheiding beter dan 95
Uitgangsimpedantie 47 Ohm
Totale Harmonische Vervorming 0,0028 % bij 2 V uitgangsspanning, 1 kHz
Capaciteit voedingselco’s 6.600 uF
Opgenomen vermogen 11 W
Afmetingen (b x h x d) 300 x 110 x 300 mm
Gewicht 10 kg
 033-JK Reference CD, Pre amp en DAC - gestapeld