JK 01

De JK01 is door zijn geringe afmetingen zeer plaatsingsvriendelijk en kan in elke huiskamer probleemloos worden geplaatst. Het is een tweewegsysteem, waarbij het laaglmidden wordt verzorgd door een 13 cm conusluidspreker en de hoge frequenties door een dometweeter. Om aan de gestelde eisen te voldoen, heeft JK de 13 cm luidspreker laten modificeren. Er is in de magneet een decompressie-opening aangebracht, waardoor de beweging van de woofer sneller en beter controleerbaar wordt. Deze luidspreker heeft een gegoten, trillingsvrij chassis en een grote, sterke magneet. De conus is zeer soepel opgehangen en kan een uitslag maken tot 7 mm waardoor de lage tonen goed en strak worden weergegeven.

Techniek
De frequentiekarakteristiek is zodanig, dat gemakkelijk een 6 dB filter kan worden toegepast, wat de fasereinheid zeer ten goede komt en tevens een betere detaillering tot gevolg heeft. De dometweeter wordt met ferrofluid gekoeld en is uitgerust met een diffusor, waardoor bundeling van hoge frequenties wordt voorkomen.
Om de hoge kwaliteiten van de gekozen luidsprekerchassis in alle opzichten tot hun recht te laten komen, wordt een speciaal wisselfilter toegepast. De filtercomponenten zijn met zorg geselecteerd, de waarden zijn exact vastgesteld en worden nauwkeurig gecontroleerd.

Behuizing
De behuizing en de grille zijn voorzien van afgeschuinde hoeken, om het afstraalgedrag van de luidspreker te optimaliseren. De zijwanden van de behuizing zijn vervaardigd van 22 mm MDF. Dit materiaal is acoustisch dood, en levert daardoor een minimale bijdrage aan de weergave in de vorm van kastkleuring.
De gekozen afmetingen, de stevige constructie en de uitgebalanceerde demping hebben tot gevolg, dat de geluidsweergave rustig, goed gedefinieerd en dynamisch is.

Specificaties JK acoustics JK01
Frequentiekarakteristiek 70 Hz - 20 kHz, -3 dB (in normale kamer op 1 m afstand)
Systeem open luidspreker met afgestemde poort
Akoestischedemping synthetische wol
Luidsprekers 2, verticaal in lijn opgesteld
Scheidingsfrequenties 3.500 Hz
Scheidingsfilter 6 dB - oktaaf
Impedantie 8 Ohm
Rendement 89 dB, effectieve geluidsdruk op 1 m afstand en 1 Watt in 8 Ohm, sinusgolf 300 Hz
Vervorming < 1,5 % bij een effectieve geluidsdruk van 90 dB
Geschikt versterker vermogen 35 Watt en hoger mits het een goede versterker betreft
Aansluiting hoogwaardige klemverbinding voor 10 mm2 koperaders en banaanpluggen
Afmetingen (h x b x d) 25 x 20 x 25 cm
Gewicht 6 kg