JK 03

De JK03 is een bijzonder stijlvol ontwerp, dat gebaseerd is op kastvorm van de JK04 en de filtertechniek van de JK Optima 1 MKII. Het betreft een slank zuilmodel, dat is opgebouwd rond de modernste techniek.

Toegepaste chassis
De gebruikte luidsprekerchassis zijn van hetzelfde type als die in de Optima 1 MKII worden gebruikt, plus een woofer in de kast. Deze woofer, die het sublaag verzorgt, krijgt het frequentiegebied tot 100 Hz aangeboden. Door middel van een afgestemde poort wordt het sublaag optimaal afgestemd. Het conusmateriaal is Neoflex, heeft een lage eigenmassa en geeft daardoor minder aanleiding tot kleuring van de lage tonen. De laag/middeneenheid is gemodificeerd: er is op het conusoppervlak een speciale, door JK ontwikkelde coating aangebracht. De tweeter is van hetzelfde type als die in de JK04.

Techniek
De JK03 is een tweewegsysteem, waarbij door middel van een derde luidspreker, die in de kast gemonteerd is, het sublaag wordt toegevoegd. Dit betekent, dat het filter in principe een normaal tweewegfilter kan zijn, in combinatie met een passief filter van 100 Hz met een afval van 6 dB/oktaaf. Het scheidingsfilter van de JK03 is opgebouwd uit de beste componenten die momenteel verkrijgbaar zijn. Het betreft een derde orde filter, dat een optimaal fasegedrag op het kantelpunt heeft. Er is voorzien in de mogelijkheid van bi-wiring, waarbij de laagweergevers en de midden- en hoogweergevers gescheiden worden aangestuurd door de eindversterker. Eventueel kunnen meerdere versterkers aangesloten worden op één luidspekersysteem.

Kastvorm
Wegens het zeer gunstige afstraalgedrag van de JK04 is de kastvorm van de JK03 afgeleid van de JK04. Daarnaast is ook de grille voorzien van afschuiningen om zo min mogelijk reflecties te veroorzaken. De kast wordt standaard met spikes geleverd, die eventueel verwijderd kunnen worden.

Specificaties JK acoustics JK03
Frequentiekarakteristiek 37 Hz - 20 kHz, -2 dB (in normale kamer op 1 m afstand)
Systeem gesloten luidsprekerbehuizing voor het midden en het hoog
symmetrische belasting voor het sublaag
Akoestischedemping speciale viledon dempingsmateriaal en loodbitumen
Luidsprekers 3, waarvan 1 in de kast en 2 in verticale lijn
Scheidingsfrequenties 100 Hz - 3.300 Hz
Scheidingsfilter helling 6 dB - oktaaf
18 dB - oktaaf
Impedantie 8 Ohm
Rendement 87 dB, effectieve geluidsdruk op 1 m afstand en 1 Watt in 8 Ohm, sinusgolf 300 Hz
Vervorming < 1,0 % bij een effectieve geluidsdruk van 90 dB
Geschikt versterker vermogen 35 Watt en hoger mits het een goede versterker betreft
Aansluiting hoogwaardige kleverbinding voor 10 mm2 koperaders en banaanpluggen
Afmetingen (h x b x d) 90 x 25 x 30 cm
Gewicht 23 kg