JK Active 3


De Active 3 is een geïntegreerde versterker, die uit twee mono eindversterkers is opgebouwd. Deze zijn direkt afgeleid van de Active 1 MkII mono eindversterkers, echter is de voedingsspanning ingesteld op +/- 40 Volt.


Voeding
In de Active 3 is de voeding geheel gescheiden opgezet om een zo groot mogelijke kanaalscheiding bij een zo gering mogelijke vervorming te verkrijgen. De overgedimensioneerde ringkerntransformator bezit 4 geheel gescheiden wikkelingen, is geheel magnetisch afgeschermd van de versterkerelectronica en wordt gecombineerd met condensatorenmet een totale capaciteit van 80.000 microFarad. Deze voeding zorgt ervoor dat de versterker onder alle bedrijfs omstandigheden genoeg stroom levert, steeds stabiel functioneert en de luidsprekers altijd onder controle blijft houden.

Ingangen De lijnversterker omvat 4 normale plus twee tape ingangen. Deze bieden de mogelijkheid om een tuner, een CD speler, een videorecorder en een extra apparaat aan te sluiten. De oversturingsmarge is ruim voldoende. De tape ingangen zijn beide uitgevoerd als tape monitor, waardoor het mogelijk is nabandcontroIe uit te voeren. Daarnaast is het mogelijk via de Active 3 van tape 1 naar tape 2 te copiëren en andersom.

Vermogen Het nominale vermogen van de eindversterkers is 2 x 70 Watt aan 8 Ohm, terwijl ze tot 5 Watt in pure A-klasse functioneren. Het kortstondig piekvermogen bedraagt 200 Watt per kanaal, ruim voldoende voor het aansturen van welke luidsprekers dan ook.

Weergavekwaliteit
Door het uitgekiende ontwerp, de vele luisterproeven in de ontwerpfase en de zorgvuldige selectie van componenten wordt het geluidsbeeld van de Active 3 gekenmerkt door een zeer open en schone weergave. Opvallend zijn de uitmuntende definitie, het zeer precieze stereobeeld en de bijzonder ruime dynamiek. Het is mogolijk om zonder moeite de exacte plaats van stemmen en instrumenten in het geluidsbeeld aan te wijzen.

Specificaties JK acoustics Active 3
Pure klasse A versterking 5 Watt per kanaal
Uitgangsvermogen aan 8 Ohm 70 Watt per kanaal
Uitgangsvermogen aan 4 Ohm 105 Watt per kanaal
Uitgangsvermogen aan 2 Ohm 150 Watt per kanaal
Piekvermogen meer dan 200 Watt, 2 Ohm - 10 msec.
Totale harmonische vervorming 0,005 % bij 56 Watt
Ingangsimpedantie 47 kOhm
Ingangsgevoeligheid 0,25 V
Dempingsfaktor aan 8 Ohm 200
Totale versterking 40 dB
Signaal/ruisverhouding open ingang, maximaal vermogen 90 dB ongewogen
100 dB gewogen noise A
Vermogensbandbreedte 10 Hz - 0,2 dB
100 kHz - 0,2 dB
Ringkerntransformator 300 VA
Capaciteit elco's 80.000 µF
Aantal lijningangen 4
Aantal tapeingangen 2
Stroomverbruik
- minimaal (spaarschakeling)
- maximaal

50 Watt
250 Watt
Afmetingen (b x h x d) 435 x 80 x 350 mm
Gewicht 10 kg