JK Active I MKI

Deze eindversterker vormt, tezamen met de JK acoustics voorversterker Passive 10, 'the top of the line'. De Active I is een klasse-A versterker met een zeer groot dynamisch vermogen. Aan 8 Ohm bedraagt het uitgangsvermogen 150 Watt en het piekvermogen is 1.350 Watt/2 Ohm - 10 msec., mogelijk gemaakt door een torïodale eindtransformator van 625 Watt in combinatie met 2 elco's van totaal 66.000 mF.
De Active I zorgt voor een uitstekende definitie. De plaatsing van de muziekinstrumenten en geluidsbronnen is duidelijk hoorbaar en het geluid is schoner en opener dan men normaal gewend is. Het laag is uitstekend onder controle door de zeer kleine inwendige weerstand van 0,01 Ohm.
De terugwerkende EMK (electrische motorische kracht) van de woofer heeft geen enkele invloed op het door de versterker afgegeven signaal. Door de hoge geluidskwaliteit en de grote dempingsfactor van meer dan 800 aan 8 Ohm worden de luidsprekers optimaal onder controle gehouden, waardoor beschadiging wordt voorkomen.
JK acoustics Active I Mono Blocks worden met succes toegepast door geluidsstudio's, waar probleemloze weergave van groot belang is.

Deze eindversterkers zijn o.a. in gebruik bij:
Balance Recordings, E.M.I. Studio's, M.C. Studio's, Market Team Records, S.T.H. Recordings en Roba Music.

Specificaties JK acoustics Active I monoblock
Pure klasse A versterking 50 Watt
Uitgangsvermogen aan 8 Ohm 150 Watt
Uitgangsvermogen aan 4 Ohm 250 Watt
Uitgangsvermogen aan 2 Ohm 400 Watt
Piekvermogen meer dan 1.350 Watt, 2 Ohm - 10 msec.
Totale harmonische vermogen 0,008 %
Ingangsgevoeligheid 0,8 V
Dempingsfactor 8 Ohm 800
Vermogensbandbreedte 10 Hz - 0,5 dB
100 kHz - 0,8 dB
Signaal ruis verhouding open ingang 88 dB ongewogen
105 dB gewogen noise A
Ingangsimpedantie 1,8 kOhm
ToroÏdale transformator 625 VA
Capaciteit elco's 66.000 µF
Stroomverbruik - minimaal 250 Watt
- maximaal 600 Watt
Afmetingen (b x h x d) 245 x 117 x 300 mm
Gewicht 13 kg

Uit een willekeurige beoordeling ‘Zowel de metingen als de gehoormatige ervaringen zijn voortreffelijk. Een eindtrap die er werkelijk uitspringt in definitie en luidsprekerbeheersing. Strak laag en heel fraai doortekend hoog. Een zeer grote dynamiek en een grote definitie. Allerlei details komen probleemloos over.
Ook een versterker, die zeer betrouwbaar functioneert onder werkelijk zware bedrijfsomstandigheden. De bedrijfszekerheid is zeer groot.’

Uit de beoordeling van AUDIO & MUZIEK ‘De Active I is tot 3,5 Ampère uitgangsstroom een pure klasse-A versterker. Daarboven gaat hij over in klasse-B en leverde op de testbank moeiteloos stromen van 30 Ampere piek in 1,5 Ohm/10 msec. Zelfs met ongevoelige luidsprekers produceert hij imponerende geluidsdrukken.
Het laag is bepaald imponerend, vooral als de Passive 5 als stuurversterker wordt gebruikt. Je kunt de Active I beschouwen als een zware A-versterker die in de huiskamer, als ie ooit in B komt, dat nauwelijks hoorbaar doet en nooit zal clippen
De Active I verovert zich een plaats tussen enerzijds de zware Amerikaanse of Japanse AB-versterkers en anderzijds het klasse-A werk van Krell. (Waarvan de prijs echter aanzienlijk hoger ligt!).'