JK Passive 10 MKI

De voorversterker Passive 10 vormt, tezamen met de eindversterker Active I, 'the top of the line' van JK acoustics. Om tot een dergelijke voorversterker te komen, die in alle opzichten van de hoogste kwaliteit is, zijn de beste materialen en de modernste technieken toegepast. Aan het bereiken van dit resultaat zijn enige jaren van research en experimenten voorafgegaan. Zelfs aan het prototype is meer dan een jaar gewerkt om tot de uiteindelijke voorversterker Passive 10 te komen, die tot de absolute top behoort.
De Passive 10 is de opvolger van de voorversterker Passive 1, het eerste electronica-ontwerp van Johan Ketelaar. Het opbouw-principe is hetzelfde als bij de Passive 1 d.w.z. passieve RIAA correctie en hoge uitstuurbaarheid. Er is nu wel een MC versterker ingebouwd. De versterkertrappen zijn op dezelfde wijze opgebouwd als bij de bekende mono-eindversterker Active I van JK acoustics.
De Passive 10 heeft complementaire uitgangen op elke versterkertrap. De MC versterker kan zelfs een uitgangsspanning hebben van maar liefst 8 Volt. De RIAA versterker bestaat per kanaal uit twee versterkers, die maar liefst 1000 maal versterken en geheel DC geschakeld zijn.
De ingangen worden geheel gescheiden geschakeld door relais met dubbele gouden contacten plus muting. D.w.z. de ingangskeuze (toetsen) verloopt telkens met even volledig 'uitdoven' en enkele seconden later het inschakelen van de nieuwe keuze. De Passive 10 is zeer compleet met ingangen MM, MC, CD speler, tuner, tape 1 en tape 2 en uitgangen voor twee recorders en het stuursignaal voor de eindversterkers. De Passive 10 heeft vanzelfsprekend gouden cinch aansluitcontacten.
De losse voeding is uitgevoerd met dezelfde typen elco's als de eindversterkers van JK acoustics en wordt geheel ontkoppeld door een speciale door JK ontworpen schakeling. Elke versterkertrap, zowel + als -, heeft deze ontkoppeltrap, waardoor brom en overspraak via de voeding wordt voorkomen.
Zoals in de inleiding werd opgemerkt behoort deze voorversterker tot de absolute top, wat ook voor het uiterlijk geldt. De werkelijk schitterende kast werd ontworpen door Ir. Marcel Vroom.

Specificaties JK acoustics Passive 10 MKI

Uitgangsspanning 7V bij 0,002% THD
Uitgangsimpedantie 47Ohm
Frequentiebereik DC 70kHz binnen 0 dB
RIAA correctie binnen 0,2 dB

Ingangsimpedantie
Tuner, DAD en MM 47 kOhm
MC 3 t/m 33 Ohm

OhmIngangsgevoeligheid
MM 2mV
MC 150mV

Signaal ruisverhouding
Tuner Tape en DAD 100dB
MM 87dB t.o.v. 10mV ingangsspanning en 0,004 % THD
MC 79dB t.o.v. 1mV ingangsspanning

Kanaalscheiding
Phono -78dB
Tuner, Tape en DAD -86dB

Totale harmonische vermogen< 0,04 % bij 1 V output

Uitgangen:
AC vooraansluiting DC-ingang voor eindversterker
DC vooraansluiting AC-ingang voor eindversterker

Afmetingen (b x h x d)
Voorversterker 440 x 44 x 300 mm
Voedingseenheid 50 x 50 x 300 mm

Gewicht
Voorversterker 4,5kg
Voeding 1kg