JK Passive 10 MKII

De voorversterker JK acoustics Passive 10 vormt tezamen met de eindversterker Active 1 MKII de "Top of the line". Om tot een voorversterker te komen die in alle opzichten voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, zijn de beste materialen en de modernste technieken toegepast. Aan het bereiken van dit resultaat is een aantal jaren van ontwikkeling en experimenteren voorafgegaan. Zelfs aan het prototype is langer dan een jaar gewerkt om tot de uiteindelijke versie van de Passive 10 te komen, die tot de absolute top behoort.

Opbouw
In het opbouwprincipe van de Passive 10 wordt gebruik gemaakt van passieve RIAA-correctie en een hoge uitstuurhaarheid. De versterkertrappen zijn opdezelfde wijze opgebouwd als bijde bekende mono eindversterker Active 1MKII van JK Acoustics. De Passive 10 heeft complementaire uitgangen op elke versterkertrap. Hierdoor wordt de maximale overstuurbaarheid bijzonder groot: de MC voorversterker heeft een overstuurbaarheidsgrens van maar liefst 8 Volt. Het aangesloten MC-element wordt bij de Passive 10 niet, zoals gebruikelijk, aan de ingang aangeboden, maar wordt in de schakeling opgenomen. Hierdoor ontstaat altijd een optimale aanpassing van de versterker aan het element. De voorversterker heeft een unieke RIAA-versterker, die bestaat uit twee discrete versterkertrappen, waarbij twee van de drie kantelpunten geheel gescheiden zijn. Hierdoor is het fase-gedrag beter onder controle en kunnen deze kantelpunten elkaar onderling niet beïnvloeden.

De ingangen worden gescheiden geschakeld door relais met dubbele, zwaar vergulde contacten plus een muting schakeling.
De ingangskeuze is bijzonder compleet met ingangen voor platenspeler (MM/MC), CD speler, tuner, tape 1 en tape 2. Er is voorzien in een copiëer mogelijkheid van tape 1 naar tape 2 en andersom. De Passive 10 heeft vanzelfsprekend zwaar vergulde cinchaansluitingen.
De in een aparte behuizing ondergebrachte voeding is uitgevoerd met dezelfde typen elco's als welke in de eindversterkers van JK Acoustics worden gebruikt en wordt geheel ontkoppeld door een speciale schakeling. Elke versterkertrap, zowel voor + als -, is van deze ontkoppeling voorzien waardoor brom, vervorming enoverspraak worden voorkomen. De voeding is in een aparte behuizing ondergebracht, om vervorming als gevolg van magnetische strooivelden te voorkomen.

Specificaties JK acoustics Passive 10 MKII
Uitgangsspanning 7 V bij 0,002 % THD
Uitgangsimpedantie 47 Ohm
Frequentiebereik DC 70 kHz 0 dB
RIAA correctie < 0,2 dB
Ingangsimpedantie
- Tuner, CD en MM
- MC

47 kOhm
3 tot 33 Ohm
Ingangsgevoeligheid
- MM
- MC
- AUX

2 mV
0,15 mV
150 mV
Signaal/ruisverhouding
- Tuner, Tape en CD
- MM
- MC

100 dB
87 dB t.o.v. 10 mV ingangsspanning en 0.004 % THD
79 dB t.o.v. 1 mV ingangsspanning en 0,01 % THD
Kanaalscheiding
- Phono
- Tuner, Tape en CD

-78 dB
-86 dB
Totale Harmonische Vermogen < 0,004 % bij 1 V output
Uitgangen AC voor aansluiting DC ingang eindversterker
DC voor aansluiting AC ingang eindversterker
Afmetingen (b x h x d)
- Voorversterker
- Voedingseenheid

50 x 440 x 300 mm
50 x 50 x 300 mm
Gewicht
- Voorversterker
- Voedingseenheid

4,5 kg
1 kg