JK Passive 75 MKI

JK acoustics Passive 75 is een nieuwe voorversterker in de 75-Serie, waartoe ook de mono-eindversterker Active 75 en de stereo-eindversterker 75-75 behoren. De lijnversterking is zeer bijzonder, omdat een duplo-FET in combinatie met een perfecte IC een zeer grote uitstuurbaarheid geeft bij complexe signalen.
De gecombineerde MM-MC phonotrap bestaat uit twee DC geschakelde lijnversterkers en een passieve RIAA correctie. De voorversterkers Passive 5 en Passive 10 hebben hetzelfde principe. Bij de Passive 75 kan men via een schakelaar aan de achterzijde kiezen voor een MC element met een aanpassing van 100 Ohm of een MM element met een aanpassing van 47 kOhm.

De voeding voor de functies en de versterker is geheel gescheiden uitgevoerd. Voor de versterking wordt gebruik gemaakt van elco's met een capaciteit van circa 5.000 mF.
Om brom en overspraak tussen de kanalen te voorkomen, hebben alle trappen een speciale door JK ontworpen koppeling. De functies worden geschakeld door middel van relais, die met gouden contacten zijn uitgevoerd. De Passive 75 heeft uitsluitend gouden cinch aansluitcontacten, zoals bij alIe JK acoustics apparatuur gebruikelijk. Voor het verkrijgen van een zo goed mogelijke geluidskwaliteit zijn op kardinale punten Ropel condensatoren toegepast. Het bovenomschreven systeem zorgt, tezamen met de toegepaste componenten van hoge kwaliteit, voor een perfecte weergave op alle ingangen.

Het verdient aanbeveling de Passive 75 aan te laten staan, daar het op temperatuur zijn van de onderdelen de geluidskwaliteit ten goede komt. Voor verdere technische gegevens gelieve u de uitvoerige specificatie te raadplegen.
De mooie moderne behuizing werd ontworpen door Ir. Marcel Vroom. De JK acoustics voorversterker Passive 75 is een geavanceerd kwaliteitsapparaat, waarvan de prijsstelling zonder meer laag kan worden genoemd.

Specificaties JK acoustics Passive 75
Uitgangsspanning 7V bij 0,01 % THD
Uitgangsimpedantie 47Ohm
Frequentiebereik DC 100 kHz binnen 2 dB
RIAA correctiebinnen 0,5 dB

Ingangsimpedantie Tuner, DAD en MM 47 kOhm, MC 100 Ohm

Signaal ruisverhouding:
Tuner Tape en DAD 98 dB
MM 84 dB
MC 73 dB

Kanaalscheiding 1 kHz t.o.v. maximum output 8 V
Phono -76 dB
Tuner, Tape en DAD -80 dB

Totale harmonische vermogen< 0,005 % bij 1 V output

Uitgangen:
AC voor aansluiting DC-ingang voor eindversterker
DC voor aansluiting AC-ingang voor eindversterker

Afmetingen (b x h x d)330 x 88 x 240 mm
Gewicht2,5 kg