JK Reference Pre (1ste)

Algemeen
De JK acoustics Reference voorversterker is een hoogwaardige lijnversterker met 4 lijningangen en 2 tape-ingangen. Volume en bronkeuze kunnen op afstand worden bediend met de bijgeleverde afstandsbediening. De elektronica is geplaatst in een geheel nieuw ontwerp behuizing van geanodiseerd aluminium en rust op vier elegante, rubberen gedempte voeten. De behuizing is geheel aangepast op de overige componenten uit de Reference-lijn, waarmee deze voorversterker een fraai geheel vormt.

Ontwerp
Aan de basis van de voeding staat een magnetisch afgeschermde ringkerntransformator met een magnetische afscherming; tevens zijn de primaire en secundaire wikkelingen gescheiden door een magnetische afscherming, welke wordt verbonden met de aardedraad van de netvoeding. Dit resulteert in een zeer effectieve onderdrukking van storingen uit het lichtnet naar de voeding.
Alle ingangen worden met relais gestuurd en voor de volumeregeling wordt een alps-potmeter ingezet. Voor de belangrijkste interne verbindingen wordt gebruik gemaakt van de JK acoustics type 2 audiokabel.
Condensatoren in de signaalweg doen ernstig afbreuk aan de kwaliteit van het geluid. Daarom wordt een uitgebreide duo-differentiaalversterker toegepast voor de signaalversterking; deze is geheel DC geregeld, waarmee is voorkomen dat condensatoren in de signaalweg zijn geplaatst.
Speciale aandacht is besteed aan de voeding van het audiogedeelte. Elke lijnversterker is voorzien van een parallelle stabilisatie; dit geeft een zeer goede HF onderdrukking en maakt tevens dat de uitgangsweerstand zeer laag is. Ook aansluiting van een lange interlink op de uitgangen heeft daardoor absoluut geen invloed op de weergavekwaliteiten van deze lijnversterker.

Weergave
Deze voorversterker kenmerkt zich door een zeer open en verfijnde weergave, waarmee het mogelijk is in combinatie met een goede eindversterker een zeer natuurgetrouw geluidsbeeld te reproduceren waarin stemmen en instrumenten, zowel in klank als in de ruimte waarin zij klonken, juist worden weergegeven.

Specificaties JK acoustics Reference Pre-Amplifier
Aantal line ingangen 4
Aantal tape ingangen 2
Aantal uitgangen 2 (DC geregeld)
Ingangsgevoeligheid 350 mV voor 2 V uitgangsspanning
Signaalruisverhouding beter dan 100 dB
Bandbreedte 1 Hz - 100 kHz (-3 dB)
Kanaalscheiding beter dan 95
Uitgangsimpedantie 47 Ohm
Totale Harmonische Vervorming 0,0028 % bij 2 V uitgangsspanning, 1 kHz
Capaciteit voedingselco's 18.600 uF
Opgenomen vermogen 11 W
Afmetingen (b x h x d) 450 x 100 x 380 mm
Gewicht 10 kg