JK Type III

Het aanbod in luidsprekerkabel is hedentendage bijzonder uitgebreid. Zilver, koper, dik, dun, van rond klankkarakter, tot zeer gedefinieerd zijn de mogelijkheden op dit moment. Het blijkt dat er tussen al deze soorten kabel wezenlijke verschillen ingeluidsweergave bestaan.

Ontwikkeling
Experimenten en luisterproeven met OFC (Oxide Free Copper) en OFHC (Oxide Free Highconductivity Copper) leidden tot verbijsterende resultaten. Ontdekt werd, dat het zeer belangrijk is om de kristalstruktuur van het materiaal zo min mogelijk aan te tasten of te veranderen. Tevens kon worden vastgesteld, dat meerdere dunne aders beduidend minder goed klinken dan een enkele draad met dezelfde dikte. Om deze reden is uitgegaan van een massieve kern van OFHC.
Om een kabel te produceren, die voldoet aan de hoogste eisen voor wat betreft de zuiverheid van de kristalstructuur, moet deze geperst in plaats van getrokken worden. Wanneer de kabel op deze wijze wordt gefabriceerd, klinkt hij direkt al veel beter. Tevens is gebleken, dat puur zilver als materiaal voor luidsprekerkabel resulteert in een overdreven gedefiniƫerde weergave, in tegenstelling tot koper, dat een wat ronder klankkarakter heeft. Wanneer de OFHC kern wordt verzilverd, kan er een optimale klankbalans worden bereikt. De hoeveelheid zilver rond de kern van OFHC bepaalt de klankbalans tussen gedefiniƫerd en rond.

De isolatie van de aders is van grote invloed op de houdbaarheid van de kabel. Het allerbeste materiaal om elektrische geleiders te isoleren is Teflon. De twee aders van de Type 3 hebben daarom een Teflonisolatie gekregen. Een van de twee aders is gemarkeerd met een pijltje. Dit geeft de richting aan hoe de kabel tussen versterker en luidspreker moet worden aangesloten. Deze twee aders worden bij elkaar gebonden door een ronde polyurethaanlaag. De totale diameter komt hiermee op 5,2 mm. De diameter van de aders bedraagt 1,2 mm.