JK Integrated Amp

Discontinued

JK Integrated Amp

Algemeen
De JK Integrated Amplifier is een geïntegreerde versterker, die uit twee mono eindversterkers is opgebouwd. Deze versterker heeft zijn voorloper in de JK acoustics Active 3. Een aantal eigenschappen zijn gelijk gebleven, maar de kern van het elektronische ontwerp onderging een grondige revisie. De kast is duidelijk verwant aan de bronontwerpen uit de JK Reference-serie. Voeding
In de JK Integrated Amplifier is de voeding geheel gescheiden opgezet om een zo groot mogelijke kanaalscheiding bij een zo gering mogelijke vervorming te verkrijgen. De overgedimensioneerde ringkerntransformator bezit 4 geheel gescheiden wikkelingen, is geheel magnetisch afgeschermd van de versterker-elektronica en wordt gecombineerd met condensatoren met een totale capaciteit van 80.000 microFarad. Deze voeding zorgt ervoor dat de versterker onder alle bedrijfsomstandigheden genoeg stroom levert, steeds stabiel functioneert en de luidsprekers altijd onder controle blijft houden.

Ingangen
De lijnversterker omvat 4 normale lijn- plus twee tape-ingangen. Deze bieden de mogelijkheid om een CD speler, een tuner en twee extra apparaten aan te sluiten. De oversturingsmarge is ruim voldoende. De tape ingangen zijn beide uitgevoerd als tape monitor, waardoor het mogelijk is nabandcontrole uit te voeren. Daarnaast is het mogelijk via de Integrated Amplifier van tape 1 naar tape 2 te kopiëren en andersom.

Vermogen
Het nominale vermogen van de eindversterkers is 2 x 75 Watt aan 8 Ohm, terwijl ze tot 5 Watt in pure A-klasse functioneren. Het kortstondig piekvermogen bedraagt 200 Watt per kanaal, ruim voldoende voor het aansturen van welke luidsprekers dan ook.

Weergavekwaliteit
Het oorspronkelijke ontwerp van de geïntegreerde versterker JK acoustics Active 3 is verder doorontwikkeld en geoptimaliseerd waarmee het ons gelukt is een muziekweergave te bereiken die nog meer aansluit bij onze filosofie. Anders dan voorheen worden nu in de signaalweg in het geheel geen condensators meer toegepast. Het geluidsbeeld van de JK Integrated Amplifier kenmerkt zich door een zeer open en schone weergave. Opvallend is dat met dit nieuwe ontwerp de uitmuntende definitie, het zeer precieze stereobeeld en de bijzonder ruime dynamiek nog verder zijn verbeterd. Het is nu nog makkelijker dan voorheen de exacte plaats van stemmen en instrumenten in het geluidsbeeld aan te wijzen.

Specificaties JK acoustics Integrated Amplifier
Pure A-klasse versterking>5 Watt per kanaal
Uitgangsvermogen aan 8 Ohm80 Watt per kanaal
Piekvermogenmeer dan 240 Watt, 2 Ohm - 10 msec.
Totale Harmonische Vervorming0,002 % bij 56 Watt
Ingangsimpedantie47 kOhm
Ingangsgevoeligheid0,25 V
Dempingsfaktor aan 8 Ohm300
Vermogensbandbreedte10 Hz - 0,2 dB
100 kHz - 0,2 dB
Signaal/ruisverhouding
- open ingang, max. vermogen
90 dB ongewogen
100 dB gewogen noise A
Ringkerntransformator300 VA
Capaciteit elco's80.000 µF
Stroomverbruik
- minimaal (spaarschakeling)
- maximaal
50 Watt
250 Watt
Afmetingen (h x b x d)435 x 80 x 350 mm
Gewicht12 kg