JK Prestige Mono Amp

Eindversterkers

JK Prestige Mono Amp

Algemeen
De JK acousties Prestige Mono Amp is een eindversterker met een uitgangsvermogen van 200Watt RMS. De voeding bestaat uit een 500W ringkern transformator met in totaal 6 speciaal geselecteerde elco’s van elk 10000uF. Door de grote capaciteit van de elco’s is de versterker uitstekend in staat om grote stromen in korte tijd aan de luidspreker te leveren, waardoor de lage tonen onder controle blijven en een open geluidsbeeld wordt gecreëerd. Ten opzichte van de Reference Mono Amp, klinkt de Prestige veel groter, wij zeggen vaak volwassener.

VORMGEVING
Op de voorzijde van de versteker bevindt zich één power LED met daaronder de aan/uit schakelaar. De meters geven het uitgangsvermogen aan. Op de achterzijde bevindt zich de zekeringhouder en de aansluitingen voor de signaalingang en de luidsprekeruitgang. De twee zijkanten zijn van de versterker zijn de koellichamen, deze zijn vervaardigd uit 1 stuk alluminium, op de koellichamen zijn de eindtransistoren van de versterkers gemonteerd. De complete kast is gemaakt van allumnium en is een eigen ontwerp. De voeten zijn gemaakt van alluminium en een dempende kunststof ring.

Techniek
Het totale versterker ontwerp is DC-geregeld. Dit houdt in, dat er geen condensatoren in de signaalweg voorkomen. Een optimale signaaloverdracht wordt hiermee bereikt. Een zeer belangrijk onderdeel van de versterker is de voeding. Deze moet in staat zijn de versterker van voldoende stroom te voorzien. De voeding is opgebouwd met 6, door JK acoustics geselecteerde, audiocondensatoren met een zeer grote capaciteit. Er wordt een groot dynamisch vermogen gerealiseerd waardoor de laagweergave en daarmee het totale klankbeeld steeds onder controle blijft.

Specificaties JK acoustics Reference Stereo Amp
Uitgangsvermogen aan 8 Ohm190W / 8 Ohm, 1 kHz
Piekvermogenmeer dan 290 W (2 Ohm, 10 msec)
Totale Harmonische Vervorming0,003 % bij 74W / 8 Ohm, 1 kHz
Ingangsgevoeligheid1,0V
Dempingsfactormeer dan 500
Totale versterking30dB
Signaal/ruisverhoudingbeter dan 120 dB
VermogensbandbreedteDC – 100 kHz (-2,5 dB)
TransformatorRuim 500 VA
Capaciteit voedingselco’s60.000 uF
Opgenomen vermogenminimaal 50 W
Afmetingen (b x h x d)305 x 150 x 405 mm