JK Reference Junior

Luidsprekers

JK Reference Junior

De JK acoustics Reference Junior luidspreker is het kleine broertje van de Reference 1. Deze luidspreker is speciaal ontwikkeld voor de mensen die een kleiner formaat luidspreker maar geen concessies wil doen met de klank.

Toegepaste luidsprekers
De woofer bestaat uit een 140 mm magnesium conus met een koperen faseplug die als doel heeft dat de spreekspoel in het lineaire gedeelte van het magneetveld blijft. De niet-lineaire en de modulatievervorming wordt zo effectief gereduceerd. Voor de ophanging van de conus is gebruik gemaakt van natuurrubber. Hierdoor is de resonantie freqentie zeer laag. De kast heeft aan de achterkant een afgestemde poort voor een optimale laagweergave. De combinatie van de zeer stijve en lichte magnesiumconus en de opstelling daarvan in het chassis en de kast resulteren in een zeer lage vervorming. De hoogunit is een tweekamer, ferrofluid dometweeter van 25 mm. De tweeter membraan is aan de binnenzijde gecoat met een uiterst dunne laag rubber voor een betere demping. De spreekspoel is van puur zilverdraad. De montageplaat is 6 mm dik om ook hier resonanties te minimaliseren.

Het filter
Het compromisloze 18 dB filter bestaat uit componenten die speciaal voor deze luidspreker zijn ontwikkeld. Het filter is van de 3e orde, waarin speciale condensatoren worden gebruikt. De Reference Junior is geschikt voor bi-wiring; daarvoor beschikt de luidspreker over een gescheiden entree voor lage en hoge tonen. Normaal gesproken zijn deze entrees doorverbonden door vergulde klemmen. Deze dienen te worden verwijderd indien met de luidspreker wil bi-wiren of te bi-ampen. Het is altijd zinvol hiermee te experimenteren. De JK Reference Junior bezit voldoende kwaliteiten om verschillen aan het licht te brengen in de weergavekwaliteit van gebruikte kabels of (meerdere) versterkers.

Klank
Het is een kleine monitor luidsprekers maar qua klank en laag zeer verassend. Mooi open hoog en midden met een verassend strak laag voor zo'n relative kleine luidspreker.

Specificaties JK acoustics Reference Junior luidspreker
Frequentiekarakteristiek50Hz - 20 kHz
SysteemOpen luidspreker met kritisch gedempte poort
AkoestischedempingSpeciale viledon dempingsmateriaal en loodbitumen
ScheidingsfrequentieHelling 18 dB/oct bij 3.000 Hz
Impedantie8 Ohm
Rendement87 dB geluidsdruk op 1 m afstand
Vervorming<1,0% bij eff. geluidsdruk van 90dB
Geschikt versterkervermogen35 tot 80 W
Afmetingen (h x b x d)33,5 x 25 x 30,5
Gewicht9 Kg