JK Ultimate Junior

Discontinued

JK Ultimate Junior

Na de succesvolle introductie van de JK Ultimate luidspreker is er nu ook een JK Ultimate Junior luidspreker ontwikkeld. De opbouw is hetzelfde gebleven als die van zijn grote broer, maar de dimensies zijn duidelijk in groote afgenomen. De woofers zijn van 30cm naar 24cm doorsnee gegaan, en de midranges van 16cm naar 12,5cm. De tweeters zijn even groot gebleven. Het streven was om zo min mogelijk consessies te doen aan de klank ten opzichte van zijn grote broer.

De luidspreker is ontworpen volgens het d'Appolito principe en is een full-range weergeven met een onverzwakte frequentieweergave van 27Hz tot 39kHz.

Het grootste deel van de luidspreker bestaat uit een grote pijp waarin twee woofers zijn geplaatst. De pijp zelf is dubbelwandig uitgevoerd voor een maximale demping. De woofers vormen samen een dubbel uitgevoerd laagweergave-systeem.Onderin de voet van de luidspreker bevindt zich één digitale eindversterker die gevoed wordt door een overgedimensioneerde JK voeding. De twee woofers zijn zo ontworpen dat in combinatie met de eindversterkers een dempingsfactor wordt gerealiseerd van +/- 1600. Hiermee worden de woofers perfect onder controle gehouden!

In de voet van de luidspreker bevindt zich het elektronisch filter en de eindversterker voor het laag. Het elektronisch filter filtert het laag naar de eindversterker, en het hoog naar een uitgang waaraan een tweede eindversterker kan worden aangesloten voor de midden/hoog weergeve. Het midden/hoog wordt gefilterd door een passief filter. Ook is de klank van het midden/hoog akoestisch aanpasbaar aan de ruimte waar de luidsprekers komen te staan. Dit is mogelijk door een uniek concept!

Specificaties JK acoustics Ultimate Junior luidspreker
Frequentiekarakteristiek27 Hz - 39 kHz
Systeem2 x 24cm laag units in symmetrische belasting. Midden-hoog bestaat uit een d’Appolito systeem
AkoestischedempingSpeciale viledon demping
ScheidingsfrequentieLaag = 24dB/oct bij 180Hz Elektronisch
Laag/midden= 24dB/oct bij125Hz Elektronisch
Midden/hoog = 18dB/oct bij 3,5kHz Passief
ImpedantieIngang/uitgang impedantie elektronisch filter =25 kOhm / 47 Ohm Impedantie midden/hoog = 6 Ohm
Rendement90 dB
Vervormingvanaf 200 Hz < 0,25% zowel tweede als derde harmonische bij 5 Wat
Geschikt versterkervermogenVermogen interne versterker voor het laag = 400 Watt Midden/hoog verstekers < dan 20Watt
Afmetingen (h x b x d)176 x 40 x 53 cm
Gewicht76,5 kg