JK Createch III

Luidsprekers

JK Createch III

Algemeen
Door het succes van de JK Createch II is er nu ook een Createch III ontworpen. De verhoudingen van de kast zijn hetzelfde gebleven waardoor de kast opties haas niet groter lijkt dan de Createch II, maar qua geluid, duidelijk een stap voorruit is.

Ontwerp
De Createch III is een vloerstaande luidspreker en is afgeleid van de Createch II. De zijpanelen van de kast zijn opgebouwd uit latjes van 20 mm esdoornhout; de overige wanden bestaan uit gefineerd MDF. Deze constructie is afgeleid van de JK Reference I luidspreker en is effectief in het voorkomen van kastresonanties. Het front van de luidspreker helt licht achterover, waarmee staande golven in de kast effectief worden onderdrukt. De onderzijde de kast is gevuld met zilverzand. Hiermee wordt een sterke vergroting van de massa bereikt aan de basis, waardoor eventuele resonanties van de kast worden gedempt. Aan de achterzijde bevindt zich een poort voor een optimale afstemming van de laagste frequenties. De luidsprekerunits worden betrokken van de Duitse firma Accuton en behoren tot de absolute topklasse. Aanraken van de keramische woofers zou makkelijk kunnen leiden tot schade; zowel de woofer als de tweeter worden daarom beide afgeschermd door een fijnmazig rooster. Het filter heeft speciale aanpassingen in verband met de bijzondere karakteristieken van de toegepaste luidsprekerunits. De componenten van de filtering bestaan onder andere uit Leclancee condensatoren en zelfgemaakte spoelen; de interne bekabeling bestaat uit Van den Hul Kabel. De luidspreker wordt geleverd met een viertal rubberen dempers waarme deze luidspreker effectief kan worden ontkoppeld van de vloer, wat het klankkarakter ten goede komt.

Klank
Het doel van de ontwikkeling van de Createch III was om een volwaardige opwaardering te krijgen t.o.v. de Createch II. De Createch III klinkt vooral volwassener t.o.v. zijn kleine broer, wat duid in wat meer body in het laag en het midden.

De Createch III klinkt zeer open en transparant wat naar voren komt in een mooi ruimtelijk stereobeeld. De laagweergave is indrukwekkend te noemen, strak en snel.

Uitvoering
De Createch III luidsprekers worden geleverd in diverse kleuren gebeitst hout of gelakt zwart. Op verzoek kan de luidspreker in elke RAL-kleur lak worden geleverd; de in RAL-kleuren gespoten kasten zijn volledig van MDF vervaardigd.

Specificaties JK acoustics Createch III luidspreker
Frequentiekarakteristiek38Hz - 39Khz
SysteemOpen luidspreker met kritisch gedempte poort
AkoestischedempingSpeciale viledon dempingsmateriaal en loodbitumen
LuidsprekersTwee, in schuine lijn boven elkaar geplaatst
ScheidingsfilterHelling 12 dB/oct bij 3.300 Hz
Impedantie8 Ohm
Rendement89 dB geluidsdruk op 1 m afstand
Vervorming<1,2% bij eff. geluidsdruk van 90dB
Geschikt versterkervermogen> 35W
Afmetingen (h x b x d)860 x 220 x 280 mm
AansluitingenGeschikt voor 10 mm2 kabel en banaanpluggen
Gewicht26kg