JK Optima IV

Discontinued

JK Optima IV

De Optima IV is een bijzonder stijlvol ontwerp dat is gebaseerd op de Optima II met als extra een losse kast voor het sublaag. Deze combinatie levert u een grote kast op, maar beide elementen zijn van elkaar ontkoppeld door akoestische dempingsrubbers.

Gebruikte luidsprekers
De luidsprekerchassis zijn voor midden en hoog hetzelfde type als bij de Optima II. Voor het laag komt er een extra woofer in de laagunit bij. De 18 cm woofer die horizontaal is geplaatst, verzorgt het laag tot 100 Hz en werkt volgens het principe van het symmetrisch belast laag.

Techniek
De Optima IV is een tweewegsysteem waarbij een derde luidspreker voor het sublaag zorgt. Dit betekent dat het filter in principe een normaal tweeweg filter is in combinatie met een passief filter van 100 Hz met een afval van 6dB/octaaf. Dit verzorgt een optimale overgang van het midden-hoog naar het laag. Het scheidingsfilter van de Optima IV is opgebouwd uit zeer hoogwaardige componenten. Er is tevens een mogelijkheid voor bi-wiring.

Weergave
Het geluidsbeeld van de Optima IV kenmerkt zich allereerst door een verder doorlopend laag; tevens worden meer nog dan bij de Optima II stemmen en instrumenten met een verbeterd focus geplaatst in de denkbeeldige ruimte.

Specificaties JK Optima IV
Frequentiekarakteristiek47 Hz - 20 kHZ (-2dB) gemeten op 1 m afstand
Systeem- gesloten behuizing voor het laag-mid/hoog
- symmetrische belasting voor extra laag
LuidsprekersDrie:
- één in de subwooferkast
- twee in schuine lijn bovenelkaar geplaatst
AkoestischedempingSpeciale viledon dempingsmateriaal en bitumen
Scheidingsfrequentie100 Hz; 3.300 Hz
ImpedantieHelling 6 dB/oktaaf; 18 dB/oktaaf
Rendement8 Ohm
Vervorming88 dB geluidsdruk op 1 m afstand
Geschikt versterkervermogen35 W en hoger
GewichtGeschikt voor 10 mm2 kabel en banaanpluggen