JK Prestige Air compact

JK Prestige Air compact

De Prestige Air luidspreker is een open baffle systeem. Dit houdt in dat er geen klankkast is waar het midden en het hoog in gemonteerd zitten. Het midden en het hoog zijn met een speciaal ontworpen aluminium frame gemonteerd met dempers in het paneel. De dempers zijn gebruikt om zo min mogelijk geluidsoverdracht te krijgen van de units naar het paneel. In het aluminium frame zit ook het passive filter gemonteerd. Dit filter zorgt voor de scheiding van het midden en het hoog. Ter afwerking is er speciaal luidsprekerdoek gespannen over het aluminium frame.

Het laag wordt weergegeven door één of twee actieve subwoofers. In de subwoofer zit een hoogwaardige DSP (digital signal processing) module waarmee de kantelfrequenties tussen het laag en het midden worden ingesteld. Op het achterpaneel van de subwoofer zitten twee signaaluitgangen (L+R) die naar de eindversterkers gaan van het midden en hoog paneel. Met de DSP module kan ook het geluid compleet aan de akoestiek van de kamer worden aangepast. De subwoofer bevat een versterker van 400 watt om de laagunit aan te sturen. Voor deze 400 watt eindversterker zit een speciale voeding met hoogwaardige voedingselco's en een 500 watt toroïdale transformator.

Om het maximale uit de DSP module te halen kan deze op accu geschakeld worden, wat resulteert in een nog mooier en rustiger klankbeeld.

Door de actieve subwoofer met DSP kan de Prestige Air luidspreker al met een relatief kleine eindversterker aangestuurd worden. Ook op een laag geluidsniveau blijft de laagweergave indrukwekkend zonder dat de neiging er is om het geluid harder te zetten.

De geluidsweergave van de Prestige Air luidsprekers wordt gekenmerkt door een enorme ruimtelijke weergave. Dat resulteert zelfs in een 3D weergave, waardoor u compleet door de muziek wordt bevangen.

Specificaties JK acoustics Prestige Air luidspreker
Frequentiekarakteristiek30 Hz - 39 kHz
SysteemActieve subwoofer met DSP. Midden-hoog aangestuurd door middel van een eindversterker, deze versterker is aangesloten op de DSP
Akoestische demping (sub)Speciale dikke demping
ScheidingsfrequentieLaag/midden = 24dB/oct bij 400Hz DSP
Midden/hoog = 18dB/oct bij 3,5kHz Passief ingang/uitgang
ImpedantieImpedantie midden/hoog = 6 Ohm
Rendement92dB
Vervormingvanaf 200Hz < 0,25% zowel tweede als derde harmonische bij 5 Watt
Geschikt versterkervermogenVermogen interne versterker voor het laag = 400 Watt Midden/hoog versterkers > dan 20 Watt (externe versterker)
Afmetingen (h x b x d)39,5 x 21 x 8cm (diepte voet 16cm)
Gewicht10Kg