JK Prestige Amp

Discontinued

JK Prestige Amp

Algemeen
De Prestige Power Amp is de compromisloze Reference Power AMP. Bij deze versterker zijn er geen concessies gedaan aan componenten en ideeën.
Het doel dat Johan Ketelaar zich stelde was al het goede van de Reference amp te behouden en nieuwe inzichten zo toe te passen dat de klankmatige kwaliteiten van het nieuwe ontwerp zouden verbeteren.
Het principe van de Prestige Amp is hetzelfde gebleven als dat van de Reference Amp. Voornaamlijkste verbeter punten zijn: De voeding en Inductie vrije weerstanden. Een trafo van 900 VA en twee elco's met een gezamelijke capaciteit van 88.000 µF vormen de basis. De elco's worden speciaal gemaakt omdat de specificaties hiervan een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke klankbalans.
Bijzonder is de hard-wire toepassing van de door Johan Ketelaar ontwikkelde Type 3-kabel. In de nieuwe schakeling zijn de printbanen die grote stromen te verwerken krijgen vervangen door deze speciale Type 3-kabel. De uitgang is DC-geregeld, want inhoudt dat er geen ingangscondesator aanwezig is in de uitgang. De dempingfactor is verder verbeterd.
Ten opzicht van de JK Reference Amp is het nu mogelijk voor op de versterker een keuze te maken tussen 50 Watt klasse-A, 100 Watt klasse-A of klasse-A/B, waarmee alleen de eerste 5 Watt in klasse-A staat geschakeld. Als de versterker niet wordt gebruikt, schakelt deze na een aantal minuten automatisch terug naar een stand-by modus om te voorkomen dat onnodig stroom wordt verbruikt. Zodra de eindversterker door een voorversterker weer een geluidssignaal krijgt aangeboden, wordt de eindversterker opnieuw geactiveerd in de laatst gebruikte instelling, 50 watt klasse-A, 100 watt klasse-A of klasse A/B. Na stabilisatie van de voeding wordt het signaal van de uitgang vrijgegeven aan de luidspreker.

Klank
De JK Prestige Amp is duidelijk weer een stap vooruit ten opzichte van de JK Reference Amp. De klank eigenschappen van deze versterker vertalen zich in snelheid, openheid en rust.
Specificaties JK acoustics Prestige Amplifier
Pure A-klasse versterking>50, 100 Watt
Uitgangsvermogen aan 8 Ohm200 Watt
Piekvermogenmeer dan 1500 Watt aan 2 Ohm / 10 msec.
Totale Harmonische Vervorming0,008% bij 160 Watt
Ingangsimpedantie1,8 kOhm
Ingangsgevoeligheid0,8 Volt
Dempingsfaktor aan 8 Ohm1000
Vermogensbandbreedte10 Hz + 0,5 dB; 100 kHz - 0,8 dB
Signaal/ruisverhouding
- open ingang, max. vermogen
88 dB ongewogen
105 dB gewogen noise A
Ringkerntransformator900 VA
Capaciteit elco's88.000 uF
Stroomverbruik
- minimaal (spaarschakeling)
- maximaal
25 Watt
600 Watt
Afmetingen (h x b x d)230 x 385 x 400 mm
Gewicht28 kg