JK Reference III

Luidsprekers

JK Reference III

Algemeen
Na jarenlang te hebben genoten van de JK Reference I+II, hebben we nu de JK Reference III luidspreker. De opbouw van de luidspreker die gebruikt is in de JK Reference I+II luidspreker is ook gebruikt in de Reference III.

Ontwerp

De Reference III is een tweewegsysteem waarbij een derde luidspreker voor het sublaag zorgt. Deze luidspreker is horizontaal gemonteerd in het onderste gedeelte van de luidspreker. Dit wordt ook wel een bandpass systeem genoemd. Na veel meten en luisteren hebben wij gekozen voor een SB Acoustics tweeter met een Berillium membraam en een Seas Excel mid-woofer. Deze combinatie zorgt voor veel rust en ruimtelijkheid in het geluid zonder dat er verlies is in detaillering. Het sublaag zorgt ervoor dat bij elk volume het laag mooi strak en snel klinkt.

De voet is gemaakt van 5mm dik zwart geanodiseerd aluminium. Met daar aan bevestigd vier dampers van ViaBlue.

Het filter van het midden-hoog, heeft een scheidingsfrequentie van 3000Hz/18dB per octaaf. Belangrijk is dat het laag niet uit de mid-woofer gefilterd wordt, wat fase problemen voorkomt. Het sublaag bestaat uit twee compartimenten waar de woofer tussen zit, in het bovenste compartiment zit een poort die op het systeem is afgestemd.

Het scheidingsfilter van de Reference III is opgebouwd uit hoogwaardige componenten zoals TriTerm spoelen en Mcap condensatoren.

De luidspreker kast is gemaakt van HDF welke optioneel in elke ral kleur gespoten kan worden, en optioneel kan de baffle in esdoorn hout vervaardigd worden en in een gewenste Kleur gebeitst worden..

Klank

Diep laag, die ook op zacht niveau waarneembaar is. De luidspreker heeft ook een ruimtelijke weergaven, waardoor de plaatsing van stemmen en instrumenten in de ruimte heel goed is. Het midden en het hoog klinkt heel mooi rustig en ruimtelijk zonder dat er detaillering verloren gaat. Dit verzekerd lange luister sessies zonder dat er luister moeheid optreedt.

Specificaties JK acoustics Reference III luidspreker
Frequentiekarakteristiek35Hz – 35kHz
Systeem– Gesloten behuizing voor laag-mid/hoog
– Symmetrische belasting voor extra laag
Akoestisch dempingSpeciaal viledon dempingsmateriaal en bitumen
LuidsprekersDrie; hoog, mid-laag, sublaag
Scheidingsfilter125Hz (6dB) ; 3.000Hz (18dB)
Impedantie7 Ohm
Rendement88 dB effectieve geluidsdruk op 1 m afstand
Vervorming< 1,0% bij een geluidsdruk van 90 dB
Geschikt versterkervermogenVanaf 35 Watt
Aansluitingen1 x Hoog, mid-laag
1 x Sublaag
Afmetingen (h x b x d)1070 x 285 x 530 mm
Gewicht40 kg