JK Reference Pre/Dac

Pre & Phono Versterkers

JK Reference Pre/Dac

Algemeen

Na de ontwikkeling van de actieve luidspreker systemen de "JK Prestige air" en de "JK Cube" misten we nog een compacte voorversterker waar digitale en analoge bronnen op aan kunnen worden gesloten. Dit is de JK Reference Pre/Dac geworden, de naam zegt het al het is een combinatie van een DAconverter en een voorversterker geworden.
De JK Reference PRE/DAC is complete voorversterker met digitale en analoge ingangen. De digitale ingangen bestaan uit twee coaxiale, optische en een usb ingang. Er zijn twee analoge ingangen waarvan één een phono (MM/MC) ingang is.

Techniek
Met de bronkeuze-schakelaar kan men de verschillende bronnen kiezen. De DAC kan signalen aan van 24bit/192khz. De phono ingang kan intern ingesteld worden voor zowel MC als MM elementen.

Uit de hoge kwaliteits D/A-omzetters komt niet direct het audiosignaal maar de stroom. Het is gebruikelijk dat deze vervolgens wordt aangeboden aan een stroom/spannings omzetter. Aangezien de stroom uit de D/A-omzetters sterk vervuild is met HF-signalen (High Frequency), wordt ook de spanning aangetast door de HF-vervuiling die een zeer nadelige invloed heeft op de uiteindelijke geluidskwaliteit. Daarom wordt normaliter deze spanning uitgebreid gefilterd voordat deze kan kan worden aangeboden aan een lijnversterker.
Het ontwerp van de JK acoustics DA-converters is uniek; het is nog nooit toegepast door andere fabrikanten. Omdat de uit de DA-omzetters afkomstige stroom zo is ‘vervuild’ met HF signalen, wordt in het ontwerp van JK acoustics onmiddellijk na de D/A-omzetting ingegrepen. Met een zelfontworpen computerprogramma worden de HF signalen eerst tot meer dan 120 dB onderdrukt. Pas daarna wordt de opgeschoonde stroom uit de DA-omzetter aangeboden aan de stroom/spannings omzetter. Door het volledig ontbreken van enige vorm van HF vervuiling resulteert dit in een zeer schoon audiosignaal.

Specificaties JK acoustics Reference PRE/DAC
Aantal digitale ingangen1, optisch & 2, coaxiale & USB
Aantal analoge uitgangen2, RCA (Stereo)
Digitaal formaatS/PDIF
DA-converterBurr Brown PCM1798
Resolutie24 bit / 192Khz
Kanaalscheidingbeter dan 98 dB
Totale Harmonische Vervorming0,003 % bij 2,3 V-eff (1 kHz)
Opgenomen vermogen13 W
Afmetingen430x 70 x 300 mm (b x h x d)