JK Reference Pre (MKII)

Pre & Phono Versterkers

JK Reference Pre (MKII)

Algemeen
De Reference Pre-Amplifier is een hoogwaardige audio voorversterker. Deze voorversterker heeft 5 line ingangen en 1 Phono ingang (MM of MC)

Vormgeving
De behuizing is geheel vervaardigd uit geslepen en geanodiseerd aluminium. Alleen de bovenplaat is van kunststof voor een moderne uitstraling. Aan de voorzijde van de Reference Pre bevinden zich de de input keuzeschakelaars, display, hoogwaardige volume potentiometer en de netschakelaar. De achterzijde is voorzien van zwaar vergulde cinch connectoren voor de in- en uitgangen.

Techniek
De ingangssignalen passeren luchtdichte relais die bij de ingangen zijn geplaatst. Hierdoor wordt de signaalweg kort gehouden en daarmee voorkomen dat er storing op het audiosignaal terecht komt.
De lijnversterker is discreet opgebouwd. De voorversterker kan ook aangesloten worden op de JK accupack, zodat de complete voorversterker door accu's gevoed kan worden. Deze schakeling is zo ontworpen dat als de accu's een te lage spanning hebben de voorversterker weer geheel automatisch naar zijn eigen voeding wordt geschakeld. De volumeregeling geschiedt met een Noble potentiometer, die bekend staat om zijn uitstekende klankeigenschappen en een perfecte gelijkloop.
Voor de voeding wordt gebruik gemaakt van een speciale R-Core trafo met gescheiden wikkelingen ideaal voor de audio. De voedingsspanning voor het audiodeel wordt discreet gestabiliseerd door middel van parallel stabilisatie. De voorversterker is te bedienen met een afstandsbediening.

Specificaties JK acoustics Reference Pre
Aantal Phono ingang1 (MM)
Aantal line ingangen5
Aantal uitgangen2 (1 x rec + 1 x lineout) (DC geregeld) 1x sub out
Ingangsgevoeligheid350 mV voor 2 V uitgangsspanning
Signaalruisverhoudingbeter dan 100 dB
Bandbreedte1 Hz - 100 kHz (-3 dB)
Kanaalscheidingbeter dan 95
Uitgangsimpedantie47 Ohm
Totale Harmonische Vervorming0,0028 % bij 2 V uitgangsspanning, 1 kHz
Capaciteit voedingselco's9.400 uF
Opgenomen vermogen11 W
Afmetingen (b x h x d)300 x 110 x 300 mm
Gewicht8 kg