JK Ultimate³ Pre

Pre & Phono Versterkers

JK Ultimate³ Pre

Algemeen
De Ultimate³ Pre-Amplifier is een compromisloze voorversterker met 6 line ingangen één record uitgang en 2 line uitgangen.

Vormgeving
De behuizing en knoppen zijn geheel vervaardigd uit geslepen en geanodiseerd aluminium. Aan de voorzijde bevindt zich de Source schakelaar, de volume regeling en de power schakelaar. De huidige stand van de keuzeschakelaar is af te lezen op het oled display. In dit display is ook de naam van de eigenaar te programmeren. Deze naam is tijdelijk zichtbaar na het inschakelen van de voorversterker.

Techniek
De ingangssignalen passeren luchtdichte relais die bij de ingangen zijn geplaatst. Hierdoor wordt de signaalweg kort gehouden en daarmee voorkomen dat er storing op het audiosignaal terecht komt.
De lijnversterker is discreet opgebouwd. De eigenschappen van de totale versterking kunnen op deze manier uitstekend worden beïnvloed, omdat elke versterkertrap afzonderlijk optimaal is in te stellen. Om Transiënt Intermodulatie Vervorming (TIM) te voorkomen, is gekozen voor het gebruik van lokale in plaats van sterke totale tegen koppeling. Dit heeft een gunstig effect op het totale klankbeeld, wat natuurgetrouw en zonder scherpte wordt weergegeven. De uitgangssectie bestaat uit zeer snelle ring-emitter-transistoren die apart op koelplaten zijn gemonteerd. Deze transistoren worden normaal alleen in vermogensversterkers gebruikt. Bovendien heeft elke uitgangstransistor zijn eigen buffercondensator.
De volumeregeling geschiedt met een TKD potentiometer, die bekend staat om zijn uitstekende klankeigenschappen en een perfecte gelijkloop.
Voor de voeding wordt gebruik gemaakt van een R-core transformator met gescheiden wikkelingen voor de relaisbesturing en het audio gedeelte. De transformator heeft een statische afscherming tussen de primaire en de secundaire wikkeling. Als extra maatregel tegen stoorinvloeden uit de netspanning kan deze afscherming aangesloten worden op een schone randaarde. De voeding bestaat uit twee compleet gescheiden voedingen voor het linker en het rechter kanaal. Deze voedingen zijn voorzien van een parallel stabilisatie wat een zeer lage uitgangsweerstand heeft wat ten goede komt voor het klankbeeld. De voedingsspanning voor het audiodeel wordt discreet gestabiliseerd.

Specificaties JK acoustics Ultimate³ Pre-Amplifier
Aantal line ingangen6
Aantal uitgangen3(1 x rec + 2 x lineout) (DC geregeld)
Ingangsgevoeligheid350 mV voor 2 V uitgangsspanning
Signaalruisverhoudingbeter dan 100 dB
Bandbreedte1 Hz – 100 kHz (-3 dB)
Kanaalscheidingbeter dan 95
Uitgangsimpedantie47 Ohm
Totale Harmonische Vervorming0,0028 % bij 2 V uitgangsspanning, 1 kHz
Capaciteit voedingselco’s 18.000uF
Opgenomen vermogen 17W
Afmetingen (b x d x h)440 x 400 x 100mm diepte inclusief stekkers
Gewicht10 kg